Op dinsdag leek het alsof de president van Zuid-Korea een staatsgreep pleegde, wat het land in shock en onzekerheid bracht. Uiteindelijk bond Yoon Suk-yeol in, nadat het parlement hem terugfloot.
Yoon beschuldigde de politieke oppositie ervan het parlementaire proces te hebben gegijzeld en beloofde 'schaamteloze pro-Noord-Koreaanse en anti-statelijke machten' te 'uitroeien' om de grondwettelijke democratische orde te beschermen.
In Zuid-Korea werd met ontsteltenis gereageerd. De grootste oppositiepartij noemde het besluit van Yoon 'illegaal' en 'crimineel'. Zelfs de leider van Yoon's eigen conservatieve partij keerde zich tegen hem.
Na felle confrontaties in het parlement stemden volksvertegenwoordigers unaniem tegen de militaire noodtoestand, waardoor Yoon de noodtoestand moest opheffen volgens de grondwet.
De oppositie voerde de druk op Yoon op met begrotingsplannen en corruptieonderzoek. Het vertrouwen in Yoon neemt af, terwijl oppositieleider Lee Jae-myung zich voorbereidt op toekomstige verkiezingen.
De dreigende staatsgreep van President Yoon Suk-yeol zorgde voor chaos in Zuid-Korea, waarbij de politieke situatie steeds grimmiger wordt. De kiezers lijken klaar te zijn met Yoon, wat de weg vrijmaakt voor oppositieleider Lee Jae-myung.